Седум месеци по исчезнувањето на 9-годишното девојче го пронашле на другиот крај од светот

Loading...

Деветгодишното девојче од Шпанија, кое во август минатата година изгуби секаква трага, пронајдено е во амазонската прашума. Имено, девојчето со дозвола на нејзините родители отишла на празник со 35-годишниот сосед, а потоа исчезнала.
Соседот по име Гровер Моралес го одвел девојчето на празник, со дозвола од нејзините родители во август минатата година, а сега по седум месеци била пронајдена во амазонските дождовни шуми.

Нејзините родители, по потекло од Мароко, кои живеат во шпанскиот град Хоспиталет де Лобрегат, им соопштила полицијата, откако со денови не можеле да ги добијат на телефон ни ќерката ни соседот.
Пронајдена длабоко во прашумата
Во големата потрага девојчето било пронајдено во зафрлениот дел на прашумата во регионот на Кочабамба, на која речиси е невозможно да се стигне со автомобил.
9-годишниот наскоро ќе бидат испратени до родителите, а повеќе информации околу истрагата ќе бидат познати во наредните денови. Имено, девојчето со дозвола на нејзините родители отишла на празник со 35-годишниот сосед, а потоа исчезнала.
Соседот по име Гровер Моралес

loading...
Loading...