Сексот со ваква „девојка“ ќе биде популарен во 2050 година!

Loading...

Се очекува до 2050 година сексот со роботи да биде популарен од интимните односи со луѓето.Изговорите за одбегнување на сексот, како главоболка кај жените или умор кај мажите наскоро ќе стане минато зошто луѓето во водењето љубов ќе ги заменат роботи!
Научниците предупредуваат дека интелигентните машини ќе можат да се програмираат да исполнуваат сечии желби и што е најважно, никому никогаш нема да му речат НЕ.
Меѓутоа, секс-терапевтите истакнуваат дека користењето роботи во креветот ќе биде корисно сѐ додека тие потполно не ги заменат луѓето, што набрзо и ќе се случи.
Експертите уште во јануари најавија дека развојот на секс-роботи ќе биде најголем тренд во 2016 година, што и се остварува. Причината за сѐ поголемата популарност на овие машини е нивната реалистичност.

Секогаш достапни
Поедници веруваат дека секс роботите ќе го преземат приматот во односот на секс меѓу луѓето веќе до 2050 година.
-Луѓето многу лесно ќе се навлечат на секс со роботи. Тие им се секогаш достапни, роботите никому нема да му речат не и тоа ќе допринесе побрзо да се создаде зависност. Истовремено, роботите ќе може да се програмираат да ги исполнуваат сите желби, истакнува Џоел Снел, експерт за роботика од колеџот Кирквуд.
Односите со роботите, додава тој, повлекуваат и можност машините да се покажат подобри во кревет од луѓето.
Секс терапевтот Гурпет Синг вели дека сексот со робот може да внесе освежување во љубовните животи и дека би биле корисни, но само до одреден момент.
-Кои сме ние да ги осудуваме оние кои сакаат секс со роботи? Нека уживаат луѓето, тоа е исто како кога луѓето првпат во креветот внесоа разни помагала и играчки, вели Синг.
-Ако роботите во потполност ги заменат луѓето, тоа би било нешто сосема друго. Дали луѓето ќе ги користат роботите поради страв од интимност или затоа што сакат да се изолираат од други луѓе? Причината за зависност мора да биде одредена, вели тој.
Истражувањето направено во Британија откри дека дури 72 отсто од луѓето очекуваат роботите да бидат „многу добри“ во кревет, додека 28 отсто изјавиле дека тоа би било интересно искуство. Добрата страна на сексот со роботи е што луѓето ќе можат да ги истражуваат своите фантазии без страв дека ќе го повредат партнерот. На пазарот моментално има многу кукли за секс, а најреалистичните чинат меѓу 5.000 и 14.000 долари.Изговорите за одбегнување на сексот, како главоболка кај жените или умор кај мажите наскоро ќе стане минато зошто луѓето во водењето љубов ќе ги за

loading...