Сексот за една ноќ не се препорачува за секого- Еве зошто!

Според најновите истражувања, сексот без обврски не е воопшто лош. Напротив. За оние кои немаат ништо против ваквиот секс, со него можат да си го подобрат животното задоволство, да се зголеми самодовербата и да се намали анксиозноста.
Последниве година дена, бројни студии укажуваа на негативните страни на слободниот секс кои дефинитивно постојат. Но, најновите истражувања покажуваат дека ваквиот секс всушност може позитивно да влијае на луѓето, но само на оние кои се свесни што точно претставува сексот без обврски.

Истражувањето, чии резултати биле објавени во списанието Social Psychology and Personal science покажува дека слободниот секс е се' почест облик на активност помеѓу младите. Оние кои го практикуваат изјавуваат дека многу подобро се чувствуваат после таквата средба. Наведуваат и дека имаат поголемо чувство насамодоверба и ретко се лошо расположени.
Ова се исказите на испитаниците кои практикуваат слободен секс и знаат што точно подразбира истиот, но има и такви со поинакви искуства.
Луѓето кои емотивно се врзуваат и се премногу чувствителни можат да имаат лоши последици по ваквиот секс.Напротив. За оние кои немаат ништо против ваквиот секс, со него можат да си го подобрат животното задоволство, да се зголеми самодовербат

Пронајдете не на следниве мрежи: