Селекторот на Уругвај ќе ја напушти ФИФА

Во знак на протест поради казната на Луис Суарез, Оскар Табарез ќе ја напушти ФИФА.Тој заклучи дека Суарез е казнет поради медиумски притисок, а не затоа што тоа го има заслужено.
-Знам дека згреши, но постои и неговата друга страна. Казната беше престрога, а Суарез е жртвено јагне, додаде тој.Тој заклучи дека Суарез е казнет поради медиумски притисок, а не затоа што тоа го има заслужено.
-Знам дека згреши, но постои и неговата др

Пронајдете не на следниве мрежи: