Семејството ја уби бидејќи побарала развод: Ја силувале и задавиле за да ја сочуваат честа

Loading...

Самиа Шахид е млада Британка која прво била силувана, а потоа задавена. Засега убиството е мистерија, но постојат сомневања дека ја задавил член од семејството бидејќи сакала да се разведе од мажот.Според сознанијата од полицијата, тетинот, поранешниот сопруг и таткото се вмешани во мистериозното убиство на младата девојка. Британката прво била силувана, а потоа задавена во пакистанското село Пунџаб.
Оваа 27-годишна девојка го посети семејството во јули. Откако била пронајдена мртва, прво постоеле сомневања дека е природна смрт, но со полициска истрага е утврдено дека девојката е убиена, а постојат сомневања дека ја убил близок член од семејството за да ја спаси нејзината чест.
Имено, таа сакала да се разведе од сопругот со кого била во брак од 2014 година.
Нејзиниот сопруг е главен осомничен, а за вмешан се смета и нејзиниот татко кој ја намамил да дојде во Пакистан, лажејќи ја дека е тешко болен.
Се смета дека годишно во Пакистан се убиваат по 1.000 жени за да им се сочува честа.Според сознанијата од полицијата, тетинот, поранешниот сопруг и таткото се вмешани во мистериозното убиство на младата девојка. Британката прво бил

loading...