Семејството на Мајкл Џексон и должи на државата 702 милиони долари!

Loading...

Долгот што го има семејството и адвокатите на починатата поп ѕвезда Мајкл Џексон, изнесува 702 милиони долари, поради затајување на данок!По неговата смрт семејството пријавило вкупна вредност на имотот од седум милиони долари и за тоа платиле данок. Даночната служба пак, по истрагата утврдила дека вкупната вредност на имотот, кој го оставил Џексон изнесува 1,13 милијарди долари.
Со камата и останатите неподмирени уплати уплати, семејството на поп ѕвездата сега и должи на државата 702 милиони долари.
Од таа сума 505 милиони се должни на име на неплатениот данок, а останатите 197 милиони, се такси и казни за лажно пријавената вредност на имотот.По неговата смрт семејството пријавило вкупна вредност на имотот од седум милиони долари и за тоа платиле данок. Даночната служба пак, по истрагата

loading...
Loading...