Шериф го изрешетал обвинетот криминалец за време на судењето!

Шерифот, чие име се уште не е објавено, испали шест куршуми во обвинетиот Сијале Ангилау (25), во судницата во Солт Лејк Сити. Инцидентот се случил кога обвинетиот се нафрлил на едниот од сведоците кој што давал исказ.Американецот Сијале Ангилау (25) е упукан за време на судскиот процес кој се водел против него. Она што му претходи на овој настан е сведочењето на младичот кој имал 20 години и кој раскажувал за бандата на Ангилау и за начинот на влегување во таа криминална група. Обвинетиот Сијале се изнервирал од зборовите на сведокот и се нафрлил врз него.
Инаку, Ангилау е еден од 17-те личности кои се обвинети за напади, кражби и рекетирања во 2007 година. Оттогаш престојувал во затворот во Јута.
Покрај убиениот Ангилау, никој друг не беше повреден во овој инцидент во судницата.Американецот Сијале Ангилау (25) е упукан за време на судскиот процес кој се водел против него. Она што му претходи на овој настан е сведочењето на

Пронајдете не на следниве мрежи: