Шест производи од Сони освоија ЕИСА награди!

Loading...

Вкупно шест од широката палета на производи на Сони беа наградени од ЕИСА (Европска асоцијација за слика и звук) – најголемата организација на магазини за потрошувачка електроника од 22 земји. Како организација која ужива голема доверба, ЕИСА е позната по својата стручност за анализа и оценка на различен асортиман на производи, а наградите кои ги освои Сони ја потврдуваат континуираната посветеност на компанијата за креирање на иновативни и квалитетни производи со одличен стил.Звучникот HТ‐XT3 кој овозможува одличен квалитет на звукот и повеќе различни опции за поврзување ја доби наградата за најдобар звучник во вид на подлога за телевизор во Европа за 2015-2016 година. 
За телевизор со најдобар дизајн во Европа за 2015-2016 година е прогласен Сони KD-65X9005C, кој има големина на екран од 65 инчи и исклучително тенок дизајн со само 4,9мм во најтенкиот дел.
Во поглед на фотоапаратите, Сони освои две награди и тоа награда за најдобар професионален систем во категорија компактни фотоапарати во Европа за 2015-2016 година за моделот α7 II, кој претставува сериозна алтернатива на ДСЛР фотоапаратите, како и награда за најдобар компактен фотоапарат за патување во Европа за моделот Сони Сајбершот DSC-HX90/V.
Паметниот телефон Сони Експериа Z3+ беше оценет како најдобар паметен телефон за мултимедија во Европа, кој доаѓа со напредни способности за фотографија, вклучувајќи 5мп предна камера, остро 4К видео и звук во висока резолуција и најдобро од се, подобра батерија.Звучникот HТ‐XT3 кој овозможува одличен квалитет на звукот и повеќе различни опции за поврзување ја доби наградата за најдобар звучник во

loading...
Loading...