Шест работи што заборавивме како да ги правиме поради технологијата

Потпирањето врз нашиот паметен телефон или компјутер ги смени нашите навики засекогаш, па некои работи за кои порано сме одвојувале време и мозочни клетки, со време ни станаа бескорисни. Прашајте се само кога последен пат сте запомниле број или, пак, сте пресметале нешто во себе?Не дека целосно сме заборавиле како, но веќе имаме кој да ни ги заврши овие работи место нас:
-Не ги знаеме на памет телефонските броеви,
-Забораваме важни датуми и родендени,
-Не решаваме комплексни равенки,
-Не пишуваме со рака,
-Не прашуваме други за упатство или насока,
-Не чекаме некого сами во јавност.Не дека целосно сме заборавиле како, но веќе имаме кој да ни ги заврши овие работи место нас:
-Не ги знаеме на памет телефонските броеви,

Пронајдете не на следниве мрежи: