Шестти настан од поетскиот караван при проектот „Почувствувај ја Македонија со шестото сетило – срцето“.

Loading...

Друштвото на писатели на Македонија и младинската организација „Почувствувај ја Македонија“ со гордост го покануваат секој вљубеник во македонската литература на шестиот настан од поетскиот караван при проектот„Почувствувај ја Македонија со шестото сетило – срцето“.По Дебар, Охрид, Прилеп, Штип и Новаци, одиме во Гостивар!
Дата: 28. Септември
Место: манастир „Св. Ѓорѓија“  – с. Дебреше
Време: 12 ч.
На овој настан, со својата поезија ќе не удостојат:
Александар Кујунџиски
Викторија Силјановска
Кочо Топузоски
Олга Панкина
Славица Дабевска Кировска
Вера Стојчевска Антиќ
Програма на овој настан ќе биде збогатена со:
–  Проф. др. Катерина Петровска Кузманова со кратко предавање на тема поврзана со проектот
– Проф. др. Вера Стојчевска Антиќ со осврт на животот и делото на Ѓорѓи Пулески
– Маестро Мите Грозданов со изведба на монодрама
– Оперската певица Серафина Фантаузо со изведба на „Ave Maria“
– Музичкото дуо Signature составено од од Нина Милановиќ – виолина и Трајанчо Стојановски  гитара
– Уметничка изложба на Дана Крстеска
– Рецитал на Великанот Анте Поповски изведен од  младата Наде Матеевич
– Хор при средното училиште „Панче Попоски“  од Гостивар.   
– Leetiv NamdagJanchivin од Монголија со свој рецитал     
   Во неофициалниот дел на програмата ќе се престават и поети кој не се дел од Друштвото на писатели на Македонија Елизабета Питулкова, Милена Јовановска и Љупка АнтескаПо Дебар, Охрид, Прилеп, Штип и Новаци, одиме во Гостивар!
Дата: 28. Септември
Место: манастир &

loading...
Loading...