Северина конечно откри како го добила необичното име!

Северина Којиќ има необично име, а сега откри како го добила. Имено таткото на Северина се викал Север, па по него го добила името.-Моето име значи строгост и праведност. Таква сум навистина. Татко ми сакал да се викам Наташа, но мама го обожаваше татко ми, а тој се викаше Север. Дедо им давал имиња на децата по страните на светот. Верувале или не, имал четири сина: Север, Југ, Исток и Запад, а ќерката Даница. Меѓутоа баба тоа не го сакала- рекла Северина во „Ами Џи шоу“ и додала:
-Така татко ми добил друго крстено име. Меѓутоа од непозната причина го задржал името Север. Така сум јас Северина – додала пејачката.
Сепак има уште нешто.
-Спроти куќата на мојата баба имаше лимар кој се викаше Северин. Така што… Сепак мислам дека е поради мојот татко- рекла Северина.-Моето име значи строгост и праведност. Таква сум навистина. Татко ми сакал да се викам Наташа, но мама го обожаваше татко ми, а тој се викаше Севе

Пронајдете не на следниве мрежи: