Северна Кореја: ПОГУБЕН заменик-премиерот заради непочит

Loading...

Веќе виденото погубување за банални работи во Северна Кореја повторно се случи.Непочитта се манифестирала со заспивање на состанок со кој претседавал лидерот Ким Џонг Ун.
Освен него, на испрашување се уште двајца високи функционери, од кои еден е 71-годишниот Ким Јонг Чол, за кој се верува дека е главниот кој стои зад кибер нападите врз Сеул.
Овој човек исто така е обвинет и за тонењето на јужнокорејскиот воен брод во 2010 година.
Казнетите лица јавно се егзекутирани со стрелање.Непочитта се манифестирала со заспивање на состанок со кој претседавал лидерот Ким Џонг Ун.
Освен него, на испрашување се уште двајца висок

loading...