Сигнали за бременост

Loading...

За да бидете сигурни дали сте бремени, мора да направите тест или да го посетите својот гинеколог. Но, кои се симптомите по кои може да препознаете дали треба да се сомневате во својата моментална состојба?Ова се првите знаци на бременост:
1. Краток здив, потешко дишете длабоко.
2. Чувствителни и „тешки“ гради.
3. Безволност и изненадна исцрпеност.
4. Мачнина.
5. Зачестено мокрење.
6. Главоболки.
7. Грчеви во предниот дел на стомакот слични на менструалните болки.
8. Потреба од одреден тип на храна или одбивност кон истата.
9. Подуеност.
10. Чувствителност на миризби.
11. Заматен вид во моменти.
12. Крварење слично на менструалното, но неколку дена порано и значително помалку.
13. Болки во грбот.
14. Ако ви доцни менструацијата.Ова се првите знаци на бременост:
1. Краток здив, потешко дишете длабоко.
2. Чувствителни и „тешки“ гради.

loading...
Loading...