Симптоми кои покажуваат дека сте под стрес

Прераното обелување на косата се случува поради неподносливиот стрес или генетски. Денес дури и млади луѓе од 20 години имаат бела коса.Други симптоми кои предупредуваат на преголем стрес се:
Силно чукање на срцето- стресот доведува до непријатност и анксиозност, што може да доведи до хипертензија. Силното чукање на срцето е еден од главните знаци на хипертензија. Доколку можете да го слушнете чукањето на срцето, тогаш мора да посетите лекар.
Главоболка – дали некогаш сте слушнале за “главоболка поради напнатост”. Преголем стрес може да доведе и до голема главоболка.
Крв од носот- може да се случи вашиот крвен притисок изненадно да се покачи, без предупредување. Природен одбрамбен механизам на телото е да испушти крв од носот, поради контрола на крвниот притисок.
Паѓање на косата- Во современиот живот, сресот е еден од главните причини за губење на косата. Можеме да видиме прерано појавување на ќелавост на многу луѓе во своите дваесетти години.Други симптоми кои предупредуваат на преголем стрес се:
Силно чукање на срцето- стресот доведува до непријатност и анксиоз

Пронајдете не на следниве мрежи: