СИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА Е ДОБРА ДА СЕ ПИЕ СЕКОЕ УТРО: Но не ви кажале за овие 2 несакани дејства на ВОДАТА СО ЛИМОН

Водата со лимон е една од најпопуларните напитки за олеснување на слабеењето со што многумина го започнуваат денот.Овој напиток не содржи калории или шеќери,го чисти телото од токсини,ја осигурува дозата на антиоксиданти и витамин Ц. Освен задолжителната утринска доза,многумина ја пијат и во текот на целиот ден. Сјаен трик: замрзнете лимон пред употребување.Иако е здрава,водата со лимон има и две несакани нуспојави на кои би требало да обрнете внимание:
1. Киселини во желудникот
Премногу лимон ќе запали „оган„ во вашето грло.Имено, лимонот едно од најкиселите овошја,а познато е дека цитрусите го појачуваат лачењето на желудочните киселини и затоа предизвикуваат киселини.
2. Оштетување на глеѓта на забите
Киселините во лимонот го оштетуваат заштитниот слој на глеѓ на вашите заби,а тоа може да доведе до осетливност на забите па дури и кариес. Ако имате проблем со забите, никако немојте да пиете вода со лимон во текот на целиот ден или по секоја испиена чаша исперете ја устата со обична вода.Овој напиток не содржи калории или шеќери,го чисти телото од токсини,ја осигурува дозата на антиоксиданти и витамин Ц. Освен задолжителната утринск

Пронајдете не на следниве мрежи: