СИТЕЛ: Албанските партии во битка за клучните државни позиции

Loading...

Се повеќе се компликува политичката состојба во Македонија. Заобиколувањето на волјата на мнозинството Македонци ги отвори апетитите на албански полиички фактори во земјава кои го зголемуваат притисокот врз Заев да нпарави уште поголеми отстапки од оние кои ги договараше, коментираат експерите.
 Вчера дел од албанските медиуми ги најавија аспирациите на партијата БЕСА да го добие претседателското место во Собранието.
Истовремено, во ДУИ веќе и јавно почнаа да зборуваат дека целат на местото премиер на Македонија
Во меѓувреме, третиот коалиционен партнер на Заев вели дека неговите барања за редефринирање на државата се услов не само за постоење на Собранието, туку и за државата
Додека Заев и неговите партии прават план како да дојдат до Илинденска револтот на граѓаните од ден на ден се повеќе се зголемува. Тоа резултираше со најмасовниот протест вчера кога на улиците излегоа над 250.000 граѓани.Вчера дел од албанските медиуми ги најавија аспирациите на партијата БЕСА да го добие претседателското место во Собранието.
Истовремено, во

loading...