СКАНДАЛ: Фудбалери со Македонски пасоши не смеат да играат во грчките фудбалски лиги!!!

Најголемата штета во спортот секако е кога ќе се вмеша политиката во него.Така, грчката влада донесе скандалозна уредба во законот, која пристигна до фудбалската федерација на Грција, а таа вели дека фудбалери кои имаат македонски пасош, не може да играат во грчките лиги.
Фудбалери за Сител, кои играат во пониските грчки лиги, велат дека причината за уредбата е уставното име во патните исправи на земјава, па наместо Македонија, во нив барале да пишува ФИРОМ или Скопје.
Сител пренесува дека има надеж сево ова да се смени, бидејќи македонските фудбалери надежта ја гледаат во адвокатите, кои пак ветувале дека одлуката е нелегална и дека се ќе се среди до понеделник.
Извор: Сител ТВ ( sitel.com.mk )Така, грчката влада донесе скандалозна уредба во законот, која пристигна до фудбалската федерација на Грција, а таа ве

Пронајдете не на следниве мрежи: