Скандал поради „еротско вшмукување на усните“!

Турската радио-дифузна агенција (RTUK) повторно предизвикала жестока расправија поради згрозеноста од „непристојната“ сцена со бакнеж во ТВ серија, пренесуваат денес турските весници. Реагирајќи на жалбите на гледачите, еден од советниците на аудиовизуелните надзорен орган ја разгледуваше ситуацијата со страствениот бакнеж на двајца јунаци од серијата „Kara para ask“ (Валкани пари и љубов), која од оваа година се емитува на телевизискиот канал ATV.
Во својот извештај, тој го опиша бакнежот како „еротско вшмукување на усните“, кое убиствено дејствува на младата публика. Неговата препорака да се казни ATV, предизвикала лавина од критики на социјалните мрежи.
„Луѓето праќаат сонди на астероиди, а ние во Турција се расправаме за бакнежи“, напишача една корисничка на Твитер.
Ова е една од последните контроверзии од  доаѓањето на исламските-конзервативни власти во 2002 година, кои многу во Турција ги обвинуваат дека сакаат да го исламизираат населението. Реагирајќи на жалбите на гледачите, еден од советниците на аудиовизуелните надзорен орган ја разгледуваше ситуацијата со страствениот бакнеж на два

Пронајдете не на следниве мрежи: