СКАНДАЛ: Поранешен министер во својот стан силувал 19-годишна девојка!

Лондон-Некогашниот министер за внатрешни работи Леон Британ (74), кој бил на таа должност во владата на Маргарет Тачер, неодамна е дел од полициска истрага откако е обвинет дека силувал 19 годишна студентка. Тоа наводно се случило во 1967 година. Како што пишуваа Independent наводната жртва ја силувал непосредно по состанокот кој го имале. 
Од Лондонската полиција, не го изнесуваат идентитетот на министерот но само потврдиле дека против 70 годишен човек е поднесена пријава за силување.Жената во тој период имала повеќе од 18 години.

 
Притоа, нејзината пријава се истражува. 
Инаку овој министер многупати е споменуван во контекст на големи педофилски афери.
Но, тој е дел и од многу политички афери. Овој случај се уште се истражува и наскоро се очекува разрешница. Тоа наводно се случило во 1967 година. Како што пишуваа Independent наводната жртва ја силувал непосредно по состанокот кој го имале. 

Пронајдете не на следниве мрежи: