Скандал: Во домот за стари лица се појави гол стриптизер!

Loading...

“Бернис Јангблад била изложена на страв од телесна повреда, бидејќи била збунета кога видела дека ѝ се приближува мускулест, речиси гол маж”, се вели во тужбата поднесена од семејството на штитеничката на домотПротив домот за стари лица во Њујорк е поднесена тужба, затоа што за штитениците од домот било организирано настап на стриптизер. Тужба ја поднесе семејството на 85 – годишната жена, која за сѐ дознала кога ја видела фотографијата на која нивниот член на семејството ги турка парите во гаќите на стриптизерот.

 
Бернис Јангблад (85), која боледува од деменција,”била жртва на срамна сексуална перверзија кога била изложена на несаканиот настап на стриптизерот”, стои во тужбата. “Бернис Јангблад била изложена на стравот од телесна повреда, била збунета кога видела дека ѝ се приближува мускулест, речиси гол маж кој со своето тело и екстремитетите застанал над неа”, се наведува во тужбата, известува Метро.
Семејството тврди дека нејзините пари би требало да бидат заклучени на безбедно место, а рекоа, исто така, дека негователката се обидела да ја сокрие фотографијата која, меѓу другите работи, ја пронајде нејзиниот син.
Во тужбата се наведува изјавата на медицинската сестра, која рече дека  настапот на стриптизерот бил дел од забавниот програм организиран за штитениците. Г-ѓа Јангблад по сѐ, изјавила дека не се сеќава на деталите за спорниот настан.Против домот за стари лица во Њујорк е поднесена тужба, затоа што за штитениците од домот било организирано настап на стриптизер. Тужба ја под

loading...
Loading...