Скопски планинар исчезнал кај врвот Орле

Loading...

Во кавадаречко утрово се трага по скопски планинар кој се изгубил кај врвот “Орле”.Како што информираат од МВР, вчера околу 14 часот во полициската станица од општа надлежност во Кавадарци било примено известување дека на пат кон врвот “Орле” кај селото Галиште се изгубиле пет лица планинари од Скопје.
– Едно од нив веќе два дена било издвоено, додека четирите биле без храна и вода. Во потрагата беше вклучена екипа на МВР со хеликоптер, со цел пронаоѓање на лицата. Четирите од нив беа пронајдени, по петото сеуште се трага, соопштуваат од МВР.Како што информираат од МВР, вчера околу 14 часот во полициската станица од општа надлежност во Кавадарци било примено известување дека на пат кон

loading...
Loading...