Скоро половина од жртвите во терористичкиот напад во Ница се странци

Идентификацијата на телата на жртвите од нападот во Ница покажа дека од 84 загинати 38 се странски државјани, соопшти денеска француското Министерство за надворешни работи.Жртвите на терористичкиот напад потекнуваат од 19 држави – Алжир, Германија, Ерменија, Белгија, Бразил, Естонија, САД, Грузија, Италија, Казахстан, Унгарија, Мароко, Полска, Романија, Русија, Швајцарија, Тунис, Турција и Украина.Жртвите на терористичкиот напад потекнуваат од 19 држави – Алжир, Германија, Ерменија, Белгија, Бразил, Естонија, САД, Грузија, Италија, Каза

Пронајдете не на следниве мрежи: