Славни, но контроверзни личности: Од силувач до расист!

Loading...

Некои славни личности се популарни поради својот талент, иако направија и рекоа неколку лоши нешта. Поради нивното богатсво и успех, некои од нив успеаја да ги скријат инцидентите од јавноста, но кога тогаш тие излегуваат на површина, па ни огромните сметки во банка не можат да ги спасат од вистината. Џими Пејџ
Се смета за еден од најдобрите гитаристи на светот. Сите членови на Лед Цепелин се познати по тоа што се рок ѕвезди, но Џими ја прејде секоја граница. Тој во 1972 година киднапираше 14- годишно девојче, имаше секс со неа и со години ја криеше. Киднапираната Лори Медокс, остана со него, и покрај откривањето на целата приказна, изјавувајќи дека се што сторил Џими е романтично на некој начин! Судска постапка не беше покрената.

Шон Пен
Познатиот актер беше еден од најпосакуваните мажи во своите млади години. Порано беше во брак со кралицата на поп- музиката Мадона, но откако бракот им пропадна, Пен ја врза за столче и со часови ја навредуваше. Кога ќе снемал алкохол, одел по него, се враќал и продолжувал со наврееувањето. Мадона успеала да побегне, повикала полиција, но не го тужела, за да го избегне вниманието на медиумите.
Ерик Клептон
Во 1974 година, настапуваше пијан на сцена, искажувајќи расистички навреди. Иако снимките од таа вечер исчезнаа, еден од сведоците на настанот изјави дека Ерик посакал сите Афро-Американци да исчезната од државата и дека Британија ќе стане нивна колонија. Гитаристот на крајот изјави дека не е расист, а бидејќи понатаму немаше материјално докази за настанот, се се заврши со неговата изјава.
 Џими Пејџ
Се смета за еден од најдобрите гитаристи на светот. Сите членови на Лед Цепелин се познати по тоа што се рок ѕвезди, но Џими ја п

loading...
Loading...