Слепи деца во Тајланд свират во оркестар и ги рушат предрасудите

Loading...

Според интерпретацијата на будистите, физички и интелектуален инвалидитет е казна за лошите дела направени во минатите животи.Оркестар од Тајланд кој го сочинуваат слепи деца на возраст од девет години и повеќе, има за цел, меѓу другото да го надмине ова верување.
Еден фотограф поминал некое време со членовите на тајландскиот оркестар составен од слепи музичари кои и покрај својот инвалидитет покажуваат огромен талент и посветеност.
Оркестарот се состои од 15 слепи момчиња и девојчиња кои изведуваат традиционални тајландски песни, но и класични западни композиции.
Децата нотите ги читаат на Браево писмо.
Оркестар од Тајланд кој го сочинуваат слепи деца на возраст од девет години и повеќе, има за цел, меѓу другото да го надмине ова верување.

loading...