Смартфоните се продаваат многу послабо од таблетите

Loading...

Продажбата на таблет компјутерите пораснала за пораснала од 14% на 42% додека пак продажбата на смартфони се намалила од 28 на 15% за една година.Сепак анализата е направена за деца од 12 до 15 години за кои таблетот станува неизбежно сретство за ирање. Околу една петина од британските деца на возраст од 12 до 15 години праќаат 255 смс пораки неделно што пораст за 60 од минатата година.
Користењето на интернет во нивната спална исто се зболемило за 12% во споредба со минатата година.
Повеќе на gsm.mkСепак анализата е направена за деца од 12 до 15 години за кои таблетот станува неизбежно сретство за ирање. Околу една петина од британските деца н

loading...
Loading...