Снаата на Брена: „Не кријам дека имам ромска крв“!

Со  гласот, симпатичната појава, упорноста и  ненаметливоста ја освоила публиката уште во 2013 кога прв пат се појави на сцената на „Ѕвездите на Гранд“. Но најголема популарност стекна  кога во почетокот на 2016 влезе во врска со Филип Живојиновиќ, посинокот на Лепа Брена. Од тогаш Александра Пријовиќ е во центарот на вниманието.
Популарната  фолкерка родена е во Сомбор. По разводот на родителите, детството го минала малку  кај мајка и  во  Бел манастир, малку  кај татко и во  Бачка Топола
„И  мојата мајка Борка  е пејачка. Од неа научив да пеам. И  баба ми  по  мајка пееше“, вели Александра и  додава дека и  било чудно кога јавноста се изненадила од веста дека Бора, нејзиниот дедо по мајка е Ром.
„Јас тоа не го кријам и не се срамам. На Ромите песната им е во крвта, а како  што  се вели, крвта не е вода“, додава пејачкта.Но најголема популарност стекна  кога во почетокот на 2016 влезе во врска со Филип Живојиновиќ, посинокот на Лепа Брена. Од тогаш Александра П

Пронајдете не на следниве мрежи: