СНИМКА КОЈА ГО ЗДРМА СВЕТОТ: Мислите дека купувате месо за ШНИЦЛИ? Еве што ни ПОДМЕТНУВААТ!

Loading...

Ако сте екстремен љубител на месо, сега ќе се разочарате. Сепак, покрај сите шпекулации во медиумите, не е дека не сте упатени за квалитетот на месото кое се продава на пазарот, но оваа снимка и тоа како го привлече вниманието на јавноста.Повеќе не можете да судите за квалитетот на шницлите само по нивниот вкус. Благодарение на човекот од видеото во продолжение, имаме можност да дознаеме што се франкеншницли.
Имено, трикот кој поедини месари го користат за да заработат повеќе е остатоците од месото да го слепуваат заедно со трансглутамин, кој во индустријата е познат како лепак за месо, а крајниот резултат е убава шницла. Овој процес не е секогаш штетен и нездрав, но измамата е во тоа што клиентите плаќаат полна цена за споени остатоци од месо.
Понекогаш овој спој е толку добро направен што не може да се забележи дека не е вистинска шницла. Но, измама е измама.
Видеото е на следната страна:

Повеќе не можете да судите за квалитетот на шницлите само по нивниот вкус. Благодарение на човекот од видеото во продолжение, имаме можност да дозн

loading...
Loading...