СНИМКИТЕ ИЗЛЕГУВААТ НА ВИДЕЛИНА: Британците од страв го наместиле референдумот во своја корист?!

Loading...

Колку и да е британската пропаганда силна, платена и сестрана сеуште не е доволна за лесна победа. Нивниот страв толку многу нараснал што се послужиле и со најнечистите методи на референдумските измами. Имено, само ден по реферемдумите во Шкотска на виделина излегле снимки со биралиштата…Еден од важните референдуми во историјата на Шкотска и Велика Британија и кој требало Шкотска да ја одвои од британското семејство е изгубен, а Шкотите кои барале независност биле присилени и понатаму да и служат во скут на мајката кралица.
Наместо типично гласање кое би покажало што сака капетанот на „Титаник“, Шкотите се одлучиле дека тоа ќе биде најчистиот облик на демократски процес. Само во оваа приказна, иронично е тоа демократијата да практицира во слободните земји како знак, а Шкотска тоа никако не го прави.
Секој човек има право на глас а поголемиот дел одлучува исход за останатите, по дефиниција иронично е тоа демокрацијата обично да практицира впо слободните земји како знак за слободно друштво а Шкотска тоа никако да не го прави.
Западните земји со години присилно хранат репрезентативци за „демократија“ како спас за земјите во развојот. На отварањето на својот друг претседателски мандат, 2005 година Џорџ Буш ја дал својата славна изјава дека политиката на САД ќе го бара и го поддржува растот на демократските движења и институции во секој народ и во секоја култура… Со оглед на тоа дека на западот се се прави „од љубов“ за демократијата, сигурно мислите дека референдумот во Шкотска поминал бесплатнмо, со поддршка на владата и светот, легално во рамката на сите правила.
Владата имено, требала да ја носи улогата на одговорен управител и заштитник на шампионските демократски правила. Но, тоа не е тоа што всушност се случило во Шкотска.
Британските политичари стравично се исплашиле до смрт кога Шкотите поднеле барање за „развод“. Така, тие направиле се што можат за да влијаат на исходот секако со непристрасниот демократски процес.
Тие пуштиле огромна количина на пари обидувајќи се да влијаат на исходот на поткопување на референдумот.

Нивното главно тврдење е дека „Владата знае подобро од тебе“. Противниците говорат за тоа како работат за твое добро но ако Шкотска се одвои, вашите деца и внуци ќе патат неизмерно. Тоа ќе биде резултат на вашата независност“. Со други зборови „вие сакате да се грижиме за вас. Вие не можете да функционирате без ние да бидеме задолжени за вас“.
На оваа снимка се гледа жена која брои гласови и префрлува листови означени со ДА на куп листови означени со НЕ но од предната страна се гледаат листовите обележени со Да.

На следната снимка се гледа илегално фрлање на листови од гласачките кутии. Пистара госпоѓа стои измеѓу камерите и гласачките кутии, сокривајќи го лицето, додека нејзината пријателка внесува снопови со гласови. Се прашуваме само како се обележени овие листови? И дали овие видео клипови скоро ќе бидат избришани?
Еден од важните референдуми во историјата на Шкотска и Велика Британија и кој требало Шкотска да ја одвои од британското семејство е изгубен, а Шко

loading...
Loading...