Со грепка ОСВОИЛ ИМОТ со хотел, куќа и ресторан…

Loading...

Даг и Сали во 90-тите години од минатиот век, се доселиле на остров во Микронезија и отвориле хотел, но посакале да се вратат во родната Австралија и наместо да го продадат својот имот на вообичаен начин, организирале лотарија, во која со купување на грепка од 49 долари, може да учевствува кој било од светот.Пред извлекувањето, Даг објаснил дека сака неговата работа да ја продолжат „луѓе со инетерси слични на неговите“. Кажал дека се надева дека добитникот ќе биде некој кој сака топла клима и средба со луѓе од целиот свет.
Тие пуштиле во продажба минимално 50.000 грепки.
Среќниот добитник бил Џошуа од Јужна Австралија.Пред извлекувањето, Даг објаснил дека сака неговата работа да ја продолжат „луѓе со инетерси слични на неговите“. Кажал дека се надева

loading...