Со каква боја ги вапцаше јајцата министерката Јанкуловска?

Мир во секој дом, спокој, љубов, здравје…Нека овие празници ја осветлат нашата душа и го победиме злото, како што Исус ја победи смртта…Да ни се среќни празниците Велигденски….И Гордана Јанкуловска ги поздрави граѓаните и ги покажа нејзините вапцани јајца. Таа ја почитува традицијата и верскиот празник кој ни е на повидок и денес на Велики Четврток стана во утринските часови и вапцаше 3 црвени јајца. Еве како ги поздрави граѓаните на Р. Македонија:

 
„Денес е Велики Четврток денот кога започнуваат велигденските празнувања. Рано, пред да изгрее сонцето во христијанските домови се вапцуваат првите три велигденски јајца. Денешниот ден нека донесе мир, благосостојба и радост во вашите домови„ 
И Гордана Јанкуловска ги поздрави граѓаните и ги покажа нејзините вапцани јајца. Таа ја почитува традицијата и верскиот празник кој ни е на повидок

Пронајдете не на следниве мрежи: