Со овие 10 чекори победете ја болката во грбот!

Loading...

Повеќето болки во грбот настануваат кога нервите или мускулите се изложени на стрес или ако дошло до повреда на дискот. Понекогаш анатомска причина за болка не постои но непријатноста сепак се јавува.
Ова се десет совети за намалување но и избегнување на непријатните симптоми:
1. Проверете ја на доктор должината на нозете. Понекогаш едната нога е пократка за само некој милиметар, но тоа сериозно влијае на грбот.
2. Хранате се балансирано.
3. Некои болки во вратот се предизвикани од претерано стегање на вилицата.
4. Носењето на тешки торби влијае на држењето, што предизвикува благо искривување на грбот.
5. Избегнувајте кондури со многу високи потпетици, но и оние со рамни.
6. Вежбањето и спортот ги намалува болките во грбот.
7. За време на бременоста паметно е да правите некои основни вежби за грбот.
8. Оделни домашни работи ги блокираат мускулите на грбот. При кревање на тежина грбот секогаш мора да биде исправен.
9. Болките во грбот ќе бидат благи ако спиете пазејќи на положбата и на душекот.
10. Хидротерапија, масажа или електричен покривач може да ги намали болките во грбот.Понекогаш анатомска причина за болка не постои но непријатноста сепак се јавува.
Ова се десет совети за намалување но и избегнување на непр

loading...