Софија добива над 100 евра од час за сексуални услуги: „Добивам чудни барања, но обично…“

Loading...

Го мразам зборот проститутка – кога мислиш на проституција помислуваш на некој од улица кој предизвикува гадење. Јас тоа не сум: студирам, волонтирам, не се дрогирам. Нормална личност сум, зборува Софија која е 22-годишна студентка и која факултетот го плаќа со сексуална работа.Себеси се дефинира као ескорт придружба. Студенската стипендија не ѝ го покрива сместувањето и трошоците за живот, а интензивните петгодишни студии не дозволиле да работи во нормални смени. Нејзиното искуство не е така често.
Имено, дури шест посто од студентките во Велика Британија заработуваат за живот на овој начин.
Софија имала 19 години кога го добила првиот клинет:
– Бев млада, немав поим. Да бидам искрена, на почетокот немаш поим што работиш, се сеќава Софија.
Испратила оглас на страницата за возрасни каде може да ги бира клиентите со оглед на повратните информации од останатите девојки. Се обидувам да утврдам кои се опасни клиенти во тоа рангирање. Клиентите ѝ пишуваат порака за да го изразат својот интерес и го договараат времето на состанокот.

– Добивам чудни барања. Пред состанокот клинетите опишуваат што сакаат, но јас кажувам дали сакам да го направам тоа или не. И се надеваш дека ќе се обрне внимание само на тоа, но обично тоа не го прават. Нема тука сигурност. Можеш да го провериш секој чекор за да се увериш дека ќе бидеш океј, но тоа не функционира на таков начин. Некогаш кога мислиш дека е сѐ во ред, а не е. Тоа е дел од работата, ризикот.
Кога еден клиент не ѝ дал да оди, одлучила да каже со што се занимава. Но, кога престанала, се нашла во голем финансиски проблем па повторно се вратила во секуалната индустрија.
Софија е огорчена од перцепцијата на сексуалните работници.
– Да кажеме дека работиме за 100 фунти по час. Да, тоа се 100 фунти по час, но можеби во тој час да размислиш нареден месец: на многумина не им се допаѓа. Се прашувам што ги тера да ме плаќаат. Трезвена сум. Ако се многу постари од мене ме интересира зошто не се гледаат со жени на свои години, објаснува Софија.
Својата работа ја прилагодувам со обврските на факултет и никогаш не закажувам клиенти ако имам испит.Себеси се дефинира као ескорт придружба. Студенската стипендија не ѝ го покрива сместувањето и трошоците за живот, а интензивните петгодишни студии

loading...