СОК кој е извор на здравје!

Сок од домати би требало да има редовно место на вашата трпеза…Од вообичаените антиоксиданси, застапени се витамините Ц и Е и бета-каротен, а од минералите калиум и манган,. Содрѓи и флавонони, флавоноли и каротеноиди во кои се сврстува и најпознатиот фитнутриент на доматот – ликопен, кој помага во борба против канцерогените ќелии и делотворен е кај многу болести.
Ги обновува комиуникациските канали измеѓу ќелиите и помага во елиминација на канцерогените материи и токсини од телото, а заслужен е, освен за црвената боја на доматот, и како силен сојузник во борба против бројни здравствени компликации и болести.

Овој силен антиоксидан, го штити нашето тело од слободни радикали и предвремено сареење и го регулира нивото на маснотии во крвта. Нашето тело не може само да создаде ликопен, па потребно е да го внесуваме преку храна.
Затоа, стручњаците препорачуваат секој ден свеж сок од домати.Од вообичаените антиоксиданси, застапени се витамините Ц и Е и бета-каротен, а од минералите калиум и манган,. Содрѓи и флавонони, флавоноли и каро

Пронајдете не на следниве мрежи: