Шокантно сознание: Ги сметавме за најздрави, а всушност можат да предизвикаат рак!

Омега три  компонентите се нова здравствена закана како што наведува CNN. Истражувањето покажало  дека овој  додаток   има влијание  на појавата на рак,  а истражувањето  го  вршеле 3 експерти  од Нов Зеланд.Др. Браски наведува  дека мажите кои  имале рак на простата или имаат  ризик од рака на простата , би  требало  да се посоветуваат со доктор за тоа дали  рибиното масло е здраво за нив, бидејќи поседува голем количина  омега три  масни киселини.
Ракот на простатата е најчест рак на кај мажите, а повеќето  луѓе  кои  боледуваат  од оваа болест  сепак живеат  долго. Некои  состојки кои се наоѓаат  во  рибиното масло можат  да доведат до  оксидативно  оштетување на ДНК, што  доведува до  развој на рак.
 Сепак, познато  е дека рибиното масло се препорачува  поради спречување на срцеви  болести.Др. Браски наведува  дека мажите кои  имале рак на простата или имаат  ризик од рака на простата , би  требало  да се посо

Пронајдете не на следниве мрежи: