Sony со „телевизор“ од 750 инчи!

Loading...

Сони претстави нов преносен дисплеј под името ХМЗ-Т3В, што на корисникот му дава илузија дека се наоѓа на 20 метри оддалеченост од екран со големина од 750 инчи.Новиот уред на Сони овозможува 2Д и 3Д, а користи два ХД ОЛЕД екрани преку кои прикажува слики пред очите на корисникот. Уредот овозможува и виртуелно 7.1 звучно искуство. Сони ХМЗ-Т3В работи на батерии и е мобилен, што го прави одличен за луѓе што често патуваат.
Уредот може да се поврзе со смартфон, таблет или со помош на микро ХДМИ порт. Цената на уредот изнесува 999 долари.
Извор: Think.mkНовиот уред на Сони овозможува 2Д и 3Д, а користи два ХД ОЛЕД екрани преку кои прикажува слики пред очите на корисникот. Уредот овозможува и виртуе

loading...
Loading...