Според Османи, може и да не дојде до договор со СДСМ

Loading...

Централното претседателство на ДУИ вечерва го разгледува предлогот на СДСМ од кој ќе зависи дали ќе има договор кој би можел да значи прв чекор за нивна коалиција и формирање влада. Портпаролот на ДУИ, Бујар Османи рече дека следува маратонска дебата и дека ќе се разговара за документи кои досега биле услогласени но и за тие што допрва треба да се договараат.-Не може да се симплицифира процесот на давање на потписи.Водиме суштински процес на разговори и доближување на ставови по однос на платформите помеѓу двете политички партии.Поддршката на ДУИ е краен процес на еден постигнат договор помеѓу двете партии.Не би ја извртел тезата на начин давање поддршка, па по тоа разговори.Доколку сметаме дека тоа што е разговарано помеѓу групите е доволно тогаш ќе дадеме поддршка, но нема да го симплифицираме на ниво дали даваме потписи, или туку дали даваме поддршка на една заедничка платформа или не-рече Османи.
Тој уште додаде дека доколку претседателстовото смета дека материјалот е недоволен, има право да ја врати документацијата на доработка.-Не може да се симплицифира процесот на давање на потписи.Водиме суштински процес на разговори и доближување на ставови по однос на платформите пом

loading...