Срам: ВВС тврди дека поплавената Србија се наоѓа во Африка?!

Британскиот јавен сервис ги стави сите вести за поплавите од Србија и Босна и Херцеговина во категоријата „вести од светот – Африка“.Би можело да се рече дека и најдобрите грешат, но оваа делумно направена грешка е исправена дури вчера. Ако се земе во предвид дека за време на вчерашниот ден ова беше единствената вест на тема за ужасите кои ги снајдоа овие простори, не може а да не се запрашаме дали тие во своите известувања воопшто се грижат за загрозените животи на граѓаните во Србија и БиХ.Би можело да се рече дека и најдобрите грешат, но оваа делумно направена грешка е исправена дури вчера. Ако се земе во предвид дека за време на вче

Пронајдете не на следниве мрежи: