СРЕДБА СО ЈАНЕ КОЏОБАШИЈА

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ од Скопје, на седми декември (понеделник) во 13 часот 2015 година ќе се одржи средба со познатиот музиколог Јане Коџобашија. Во оваа пригода ќе бидат промовирани негови научни монографски изданија по црковно пеење од византиската традиција. За музиколошко-византолошките истражувања и научната дејност на Јане Коџабашија ќе говорат Мелпомени Корнети и Мирјана Павловска Шулајковска.
Промоцијата ќе биде збогатена со настап на Камерниот хор „Херувими“ од Скопје, кој ќе исполни црковни творби од византиската традиција.Во оваа пригода ќе бидат промовирани негови научни монографски изданија по црковно пеење од византиската традиција. За музиколошко-визант

Пронајдете не на следниве мрежи: