Средба со поетесата Гордана Михаилова – Бошнаковска

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ од Скопје, на 30 декември (среда) 2015 година, во 19 часот ќе се одржи средба со Гордана Михаилова Бошнаковска.Во оваа пригода дваесетина поети ќе беседат и ќе читаат стихови од нејзината поетска книга „Слики“,во издание на „Матица македонска“ од Скопје.
Гордана Михаилова Бошнаковска (Битола,1940) е првата дама на современата македонска поезија. Автор е на стихозбирките: „Времето го нема“, „Писма“, „Влегување во Делта“, „Њујорксон“, „Нордиски љубовници“, „Планини од картонски кутии“, „Пораките на далечините“, „Толкување на морето“, „Докази“, „Допири суштини“ и „Мајките“. Нејзини творби се преведени на повеке странски јазици. Добитник е на наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра поетска книга на Струшките вечери на поезијата.Во оваа пригода дваесетина поети ќе беседат и ќе читаат стихови од нејзината поетска книга „Слики“,во издание на „Матица мак

Пронајдете не на следниве мрежи: