Средба со словенечкиот писател Андреј Блатник

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ во Скопје, вечерва (понеделник,18 мај) во 19 часот ќе се одржи книжевна средба со словенечкиот писател Андреј Блатник, на која ќе биде промовирано македонското издание на романот „Измени ме“, што деновиве го објави „Матица македонска“ од Скопје, во превод на Соња Должан. За делото на познатиот писател ќе говори проф.д-р Весна Мојскова Чепишевска.Андреј Блатник е роден во 1963 година во Љубљана, Република Словенија.Автор е на значајни прозни дела, за кои е добитник на престижните словенечки награди “Златна птица“, “Жупанчичева награда“ и на наградата на “Прешерновиот фонд“. Неговите романи се преведени на дваесеттина странски јазици и се високо вреднувани од страна на литературна критика.
Парк на книгите
Понеделник, 18 мај 19:00 часот
Ул. Ѓуро Стругар бр.13Андреј Блатник е роден во 1963 година во Љубљана, Република Словенија.Автор е на значајни прозни дела, за кои е добитник на престижните словенечки

Пронајдете не на следниве мрежи: