Средношколците со пораки на бистите во средните училишта порачаа дека не сакаат да се прифати декларацијата за геноцид

Средношколците повторно кажуваат „НЕ“ на Платформата составена во Тирана.Тие денеска порачаа дека не сакаат да се прифати декларацијата за геноцид, која албанските партии ја бараат во Платформата која СДСМ ја прифати.
Тие на бистите во средните училиштата Васил Антевски Дрен, Никола Карев, Георги Димитров и Здавко Цветковски, Орце Николов како и во основното училиште Кочо Рацин  поставија порака: „Ти си херој, не геноцид!“.

Тие денеска порачаа дека не сакаат да се прифати декларацијата за геноцид, која албанските партии ја бараат во Платформата која СДСМ ја прифати.

Пронајдете не на следниве мрежи: