Среќата е во сексот и алкохолот

Loading...

Сексот е дефинитивно најомилената човечка активност, а после нив се забавата и алкохолот.
Интересно е што Фејзбук се нашол на листата на најмалку омилени активности.
Во истаражувањето, кое го правеле научници од Универзитетот Кантербури од Нов Зеланд, од испитаниците е побарано да споредат активности кои ги највеќе исполнуваат во три категории, а сексот се нашол на сите три листи на прво место.
На второ место се забавите и пиењето.
А на листата за најмалку омилени активности се опоравувањето од некоја болест и верували или не Фејзбук.
 Еве ја листата, што луѓето ги прават среќни:
1 Секс
2 Пиење
3 Волонтирање
4 Медитација / религија
5 Чување деца
6 Слушање музика
7 Дружење
8 Хоби
9 Купување
10 ИгриСексот е дефинитивно најомилената човечка активност, а после нив се забавата и алкохолот.

loading...
Loading...