SRT VIPER GT3-R спремен за Le Man

Loading...

Најпознатата трка за издржливост на светот стартува денес во Le Man, а на стазата во францускиот град ќе се најде и новиот тркачки модел основан на SRT Viper.
Нeговото име е Viper GT3-R, а е придвижен од подобрениот мотор, кој произведува 680 КС и 866 Nm вртежен момент, со оптимизирана аеродинамика.

Останатите карактеристики вклучувајќи го Xtrac секвенционалниот менувач, силни кочници и тркала со мала тежина.
Автобилот е развиен во соработка со Riley Technologies, а наскоро ќе биде и достапен за нарачка и испораката ќе почне на крајот на годината.
Цената се очекува стигне 347.000 евра.Најпознатата трка за издржливост на светот стартува денес во Le Man, а на стазата во францускиот град ќе се најде и но

loading...
Loading...