Стан во Скопје или шпанско село-цената е иста 60.000 евра

Loading...

Еден стан во Скопје чини исто колку куќа во селата во Шпанија.Илјадници напуштени села во руралните краеви на Шпанија се продаваат по цена од 60.000-240.000 евра. Со оваа цена може да купите стандартна куќа со околно обработливо земјиште, вклучувајќи помошни објекти и извор за вода.
Според статистиките, во Шпанија има околу 3.000 напуштени села. Се е ова одраз на рецесијата, кога во 2007 година сопствениците заминале по градовите за подобра егзистенција.
Британците се оние кои купиле најголем дел од овој имот.Илјадници напуштени села во руралните краеви на Шпанија се продаваат по цена од 60.000-240.000 евра. Со оваа цена може да купите стандартна куќа со

loading...
Loading...