Ставија солзи под микроскоп и открија ШОКАНТЕН ФАКТ!

Истражувачите се запрашале дали солзите радосници и солзите од тага изгледаат различно, па почнале да ги набљудуваат под микроскоп.Тие ставиле 100 различни солзи солзи под микроскоп и откриле нешто сосема неверојатно. Имено, солзите од необјаснети причини биле сосема различни во различни расположенија.
Солзите од тага биле драстично поразлични од оние при сечење кромид, а оние од смеа немале ни допирни точки со оние од тага.
Како капка океанска вода, секоја мала солза носи свој микрокосмос на човечкото искуство.
Солзи од смеа:

Солзи на промена:

Солзи од тага:

Солзи од сечење кромид:

Професорот Џозеф Стромберг објаснува дека постојат три главни видови на солзи: основни, рефлексни, и психолошки (предизвикани од емоции). Сите три видови содржат масти, антитела и ензими и се потопени во солена вода. Но, различните видови солзи имаат различни молекули. Емотивните солзи содржат хормони на база на протеин како невротрансмитерот леуцин енкефалин, што е природен убиец на болката и се ослободува кога сме под стрес. Освен тоа, солзите што ги гледаме под микроскоп се кристализирана сол и можат да имаат различни облици. Па така, дури и емотивните солзи со истата содржина може да изгледаат сосема различно.
Основни солзи:

Солзи на почеток и крај
Солзи на надеж:

Солзи на сеќавање:
Тие ставиле 100 различни солзи солзи под микроскоп и откриле нешто сосема неверојатно. Имено, солзите од необјаснети причини биле сосема различни в

Пронајдете не на следниве мрежи: