Сте го виделе ли ова животно досега

Loading...

Водната мечка која може да преживее и на најниски температури и на највисоки температури живее околу 200 години.
Често се вели дека бубашвабите можат да преживеат нуклеарна експлозија. Но, постои и друго суштество кое е непобедливо на било какви непогоди, а веројатно не сте ни слушнале за него.

Тардиградес, попознат како водена мечка е најфасцинантното животно на светот, затоа што може да живее среќно во најекстремнити услови.
Иако не се најатрактивни суштества, овие животни се среќаваат во многу облици, постојат повеќе од 900 видови и можат да се најдат насекаде во светот, од највисоките планини до најдлабоките океани.
Може и да го готвите, замрзнувате, сушите, да го изложите на зрачење, тие се отпорни и продолжуваат да живеат повеќе од 200 години.

Животните можат да преживеат подолго од една деценија без вода, па дури и да живеат во вселената.
Извор: cafe.baВодната мечка која може да преживее и на најниски температури и на највисоки температури живее околу 200 години.

loading...