Стигна и тоа: Нашите профили сега ќе бидат исполнети со видео реклами

Loading...

Со прикажување на рекламите ќе се започне полека, со одредена група на реклами, а во следните неколку месеци, корисниците треба да очекуваат дека ќе започнат активно да им се емитуваат реклами.Како што се очекуваше, одредена група на реклами започна да се емитува на Фејсбук како видео реклама, тестирањето започна во декември и треба да го очекуваме во секој момент.
Рекламирањето како главен извор на приходи ќе започне да се одвива и како видео реклама. Рекламите ќе траат по 15 секунди и ќе бидат без звук. На овој начин рекламата ќе стигне до голем број посетители.
Кога рекламата ќе се појави, ако корисникот започне да скрола надолу по неговата почетна страна рекламата ќе се изгуби, а ако кликне на неа таа ќе се отвори на цел екран и ќе започне да се емитува со звук.
Оваа новост корисниците треба да ја очекуваат во наредните месеци, а гледаноста на рекламите на Фејсбук се вреднува исто колку и телевизиската гледаност.
Од Фејсбук велат дека будно ќе ја следат ситуацијата на најдруштвената мрежа на светот за да увидат како луѓето ќе реагираат на новите реклами.Како што се очекуваше, одредена група на реклами започна да се емитува на Фејсбук како видео реклама, тестирањето започна во декември и треба да го

loading...
Loading...