Стигнаа резултатите од обдукцијта: Еве зошто се удави синот на познатиот одбојкар

Трагедијата која се случи во саботата, кога 13-годишно момче се удави на Брач, Хрватска, одекна во светот, особено во светот на спортот.
Таткото на удвеното момче Лука Милинковиќ, веднаш по дознавањето, од Аргентина се упатил кон Хрватска.
Лука бил на одмор со своето семејство нa местот каде што се случи трагедијата. Резултатите од обдукцијта велат дека момчето имало излив на крв во мозокот, поради што загубило свест и се удавило. Неговата мајка вели дека нејзиното дете од мало се занимавало со спорт, кошарка и велосипедизам и сѐ уште не може да поверува дека нејзиното дете веќе го нема.
Јелена вели дека нема да ја напушти Хрватска сѐ додека не го добие телото на својот син.Трагедијата која се случи во саботата, кога 13-годишно момче се удави на Брач, Хрватска, одекна во светот, особено во светот на спортот.
Та

Пронајдете не на следниве мрежи: