Што е садизам, а што мазохизам?!

Одделени или заедно сигурно сте слушнале за овие два поими, но да ги објасниме подетално.
Садизмот претставува доживување на сексуално задоволство или гратификација при нанесување на болка и страдање на друга личност. Во медицинската класификација сместен е во групата парафилии. Потеклото на зборот е изведено според Французинот Маркиз Де Сад, плоден писател на садистички новели. 
Повеќе на ТЗМ.МКОдделени или заедно сигурно сте слушнале за овие два поими, но да ги објасниме подета

Пронајдете не на следниве мрежи: