Сто експерти за борба против сида, настрадале при паѓањето на Боингот 777

Околу 100 научници и доктори, кои се занимавале со проблемите за борба против сида, се нашле во авионот на малезиската авиокомпанија…Околу 100 научници и доктори, кои се занимавале со проблемите за борба против сида, се нашле во авионот на малезиската авиокомпанија, кој се сруши на истокот на Украјна, пренесуваат австралиските медиуми.
Група експерти кои биле во авионот, оделе на конференција на меѓународното Друштво за борба против сида во Мелбурн. Почетокот на конференцијата планиран е за 20 јули, а се очекувало дека меѓу гостите ќе се појави и поранешниот американски претседател Бил Клинтон. Друштвото соопштило дека меѓу погинатите научници бил и поранешниот претседател ма организацијата, Холанѓанецот Joep Lange.Околу 100 научници и доктори, кои се занимавале со проблемите за борба против сида, се нашле во авионот на малезиската авиокомпанија, кој се сруши

Пронајдете не на следниве мрежи: